Stendiger & støttemur

Vores professionelle team har stor erfaring med totalentreprise af renoverings opgaver af stendiger.

Vi har stor erfaring med totalentreprise af restaureringsopgaver på alle typer stenmurer og stengærder. Vores professionelle team er håndplukket og har restaurerede utallige stendiger / gærder.

Renovering af stendiger og stengærder

Vi sætter en stor ære i kirkegårdsvedligeholdelse med respekt for de historiske værdier.

Stendiger er som hovedregel solide, men det kan dog forekomme at de ”sætter sig” / synker sammen, eller de af anden årsag kræver en kærlig hånd.
Det er meget vigtigt for os, at bevare det rette udseende på stendiget, så det fremstår originalt, såfremt det er det vores kunder ønsker.

Renoverings af stendiger

Hvis stendiget er begyndt at kollapse, er det vigtigt at man tager sig af vedligeholdelsen, mest af alt af sikkerhedsmæssige årsager.

Vi står klar til at hjælpe med jeres:

  • Stendiger
  • Stengærder
  • Støttemur

Vi kan selvfølgeligt også hjælpe med restaureringen af stendiger andre steder en på kirkegårde.

totalentreprise af renoverings opgaver af stendiger og stengærder

Hvad er en "tørt stenmur" ? 

En tør stenmur er en slags stenmur, hvor stenene ikke er fastgjort med mørtel, men kun ved at stable stenene direkte oven på hinanden. En sådan stenmur kan bygges som en enkelt- eller dobbelsidet mur og kan laves i forskellige typer sten. 

Den mest simple form for dige/mur er netop den tørre stemur, som er baseret på en ældgammel metode.Teknikken man benytter er simpel, man stabler sten oven på hinanden, med en lille hældning indad fra alle sider. Dette, sammen med vægten af stenene gør, at stenene bliver kilet sammen og på den måde opbygger man en meget solid mur.

En mørtelmur er i modsætning till denne "tørre" stenmur en mur hvor man benytter mørtel, fugmasse eller cement til at holde stenene på plads.

Kontakt os for information om stendiger

Stendiger

At bygge stenmure er et håndværk, der er blevet udført i flere hundrede år og har en lang historie i mange forskellige kulturer og religioner. De er ofte en central del af bygningen og symboliserer styrke, stabilitet og beskyttelse af den hellige plads. Der findes mange forskellige typer sten, der kan bruges til at bygge en stendiger. Bygningen af stenmurer kræver en høj grad af færdigheder og erfaring, da de skal være robuste og holdbare.

Du kan læse mere om stendiger her.