Stendige/stengærde

Vores professionelle team har stor erfaring med totalentreprise af renoverings opgaver af stendiger.

Vi har stor erfaring med totalentreprise af restaureringsopgaver på alle typer stendiger og stengærder. Vores professionelle team er håndplukket og har restaurerede utallige stendiger / gærder.

Renovering på kulturhistoriska bruks- och kallmurar.

Alt arbejde udføres efter alle forskrifter 

Et stendige bør vedligeholdes, og hvis der er kollapsede områder, bør de repareres. Af forskellige årsager kan der til tider falde sten af, i sådanne tillfælde hjælper vi dig med at reparere diget/gærdet, så det bliver helt igen.

Vi reparerar kallmur till ursprungligt skick.

Hvad er en "tørt stenmur" ? 

En tør stenmur er en slags stenmur, hvor stenene ikke er fastgjort med mørtel, men kun ved at stable stenene direkte oven på hinanden. En sådan stenmur kan bygges som en enkelt- eller dobbelsidet mur og kan laves i forskellige typer sten. 

Den mest simple form for dige/mur er netop den tørre stemur, som er baseret på en ældgammel metode.Teknikken man benytter er simpel, man stabler sten oven på hinanden, med en lille hældning indad fra alle sider. Dette, sammen med vægten af stenene gør, at stenene bliver kilet sammen og på den måde opbygger man en meget solid mur.

En mørtelmur er i modsætning till denne "tørre" stenmur en mur hvor man benytter mørtel, fugmasse eller cement til at holde stenene på plads.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå